Телефон / WhatsApp / Skype
+86 18810788819
Е-пошта
john@xinfatools.com   sales@xinfatools.com

Допрете за истиснување

Екструзионата чешма е нов тип на алатка со навој што го користи принципот на метална пластична деформација за обработка на внатрешните навои.Крановите за истиснување се процес на обработка без чипови за внатрешни нишки.Посебно е погоден за бакарни легури и алуминиумски легури со помала јачина и подобра пластичност.Може да се користи и за прислушување материјали со мала цврстина и висока пластичност, како што се нерѓосувачки челик и нискојаглероден челик, со долг животен век.
1. Нема обработка на чипови.Бидејќи славината за истиснување е завршена со ладно истиснување, работното парче е пластично деформирано, особено во обработката на слепата дупка, нема проблем со чипсување, така што нема истиснување на чипот, а чешмата не е лесно да се скрши.
2. Зајакнете ја цврстината на забиените заби.Крановите за истиснување нема да ги оштетат ткивните влакна на материјалот што треба да се обработи, така што јачината на истисната нишка е поголема од онаа на конецот обработен со чешмата за сечење.
3. Повисока стапка на квалификација на производот.Бидејќи славините за истиснување се обработуваат без чипови, точноста на обработените нишки и конзистентноста на славините се подобри од оние на чешмите за сечење, а чешмите за сечење се завршуваат со сечење.Во процесот на сечење железни чипови, железните чипови секогаш ќе бидат повеќе или помалку Постојат, така што стапката на поминување ќе биде помала.
4. Јачината на самата чешма е добра.Бидејќи славината за истиснување нема жлеб за чип, нејзината јачина е многу подобра од онаа на чешмата за сечење.
5. Подолг работен век, бидејќи славината за истиснување нема да има проблеми како што се досада и чипсување на работ на сечењето, во нормални околности, неговиот животен век е 3-20 пати поголем од оној на чешмата за сечење.
6. Повисока производна ефикасност.Токму поради подолгиот работен век и поголемата брзина на обработка, употребата на славини за истиснување може да го намали времето за замена на чешмата и мирување.
7. Нема преодна нишка.Крановите за истиснување можат сами да ја водат обработката, што е посоодветно за CNC обработка, а исто така овозможува обработка без преодни заби.

Ако имате какви било потреби, можете да ја проверите нашата веб-страница
https://xinfatools.com

Вести

Време на објавување: 15 јули 2016 година